Som Vacamú

Som Vacamú

Vacamú és una petita editorial fundada per Xènia Dyakonova i José Mateo i nascuda al barri del Poblenou de Barcelona l’any 2023.

Com que Vacamú no és una indústria, no pot abastar massa ni fer gaires llibres per any. La idea és anar fent volums que ens agradaria tenir a les mans, en la mesura que ens veiem amb cor de produir-los i acompanyar-los.

Ens agraden els llibres bonics, ben pensats i amb bones il·lustracions per a lectors de totes les edats.

Entenem que, si més no, el dibuix ha de donar llum al llibre i enllumenar la lectura com una festa i que els elements visuals, tàctils i fins i tot cinestèsics són constitutius del goig i la significació de l’àlbum il·lustrat.

Per a nosaltres, però, el text és fonamental: si fallen les paraules, tota l’estructura del llibre s’ensorra. Ens preocupa especialment el component sonor del llibre. Tenim com a objectiu prioritari publicar una poesia, o una prosa, de qualitat, sigui original o traduïda; una poesia, o una prosa, que sigui infantil en el sentit de ser assequible al públic més jove, i que alhora pugui sorprendre i proporcionar alegria i plaer a qualsevol lector imaginatiu i sensible a la gràcia verbal. Voldríem que aquest fos un tret característic nostre: la cura pel text, i una certa predilecció pel vers.

info@vacamueditora.com