El Rei Petitó, general d’infanteria

El Rei Petitó, general d’infanteria

Javier Sáez Castán


  • Edició original: El Pequeño Rey, general de infantería, Ediciones Ekaré, 2009
  • Traducció de José Mateo Puig
  • Correcció de Gemma Garrigosa
  • Maquetació de Javi Fernández

 

Mostra del llibre 
contracoberta coberta

Cartoné | 20,6 × 20,6 cm | 24 pàgines |


ISBN: 978-84-126545-2-3

PVP: 12,90 €(12,40 € sense IVA)


Llibres il·lustrats infantils (YBC) 

Un dia, al matí, el Rei Petitó es va adonar que se li havien trencat els tres soldats. // Com que la porta era oberta, va sortir al jardí…

Javier Sáez Castán és un dels grans autors-il·lustradors del panorama internacional. Els seus àlbums tenen la frescor del joc; és com si es tractés d’un nen que s’ho passa bé jugant amb pinzells i colors i convida el lector a participar en la diversió. En la sèrie del Rei Petitó, iniciada el 2009 en castellà, hi ha humor i ironia, però el joc és senzill i transparent. Calia que aquest personatge entranyable ―que sempre sap trobar una porta oberta per sortir de l’ensopiment― tornés a ser a les llibreries, ara en català.

×

Javier Sáez Castán

Javier Sáez Castán (Huesca, 1964) és autor de més d’una vintena de llibres il·lustrats. L’any 2016 va ser guardonat amb el Premio Nacional de Ilustración i ha rebut diversos guardons i reconeixements pels seus treballs. Els llibres de JSC, que sovint s’han publicat a editorials llatinoamericanes, són espais de fantasia amb una arquitectura molt reglamentada i precisa, que fa de cada obra un joc fabulós: «Més que no pas en les històries que contenen penso en els dispositius que són els llibres; en conjunt, m’imagino que aquests dispositius són com barraques de fira on puc aplegar una colla de prodigis i curiositats». En aquest sentit, és paradigmàtic el seu famós Animalari universal del Professor Revillod; però l’esperit lúdic ha presidit tota l’obra de JSC, que ha anat adaptant el text i l’estil gràfic a allò que el joc de cada llibre demanava.

×

L’edició

El dispositiu creat per a la sèrie del Rei Petitó és força senzill, prou transparent per deixar que els més menuts en gaudeixin. «Un dia, al matí, el Rei Petitó es va adonar que se li havien trencat els tres soldats. Com que la porta era oberta, va sortir al jardí…». Així comença la primera aventura del Rei Petitó, i al llarg de les pàgines del llibre, com si miréssim amb una ullera de llarga vista, veiem com juga aquest petit gran personatge. Un cop ha sortit per la porta, tot l’espai que se li obre delimita el seu terreny de joc, si no és que… troba una altra porta oberta; en tot cas, els éssers vius que hi trobi, cuques o vaques, hauran de participar en la seva aventura. Nosaltres anem espiant com juga de tot cor aquest petit tirà amb cara d’adult, que no està disposat a reconèixer cap mena de derrota.

El Rei Petitó, general d’infanteria és el primer llibre d’una trilogia protagonitzada pel mateix personatge. Tots tres comparteixen estructura i tenen elements similars, però es complementen i incorporen variacions subtils. Des del primer moment, el Rei Petitó va arrelant a través de l’humor en el nostre imaginari, fins a esdevenir tot un personatge de culte.

×

Critiques

Encara no n’hi ha, de crítiques..

info@vacamueditora.com